Aktuality z naší CHS

01.01.2018 00:00

1.1.2018: Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl ukončit chov morčat. Bylo to krásných 10 let, ale je potřeba jít dal a aktuálně se věnovat kariéře a dalším plánům, které jsem nemohl realizovat. K dispozici budou všechna morcatka, ale nabídku budu postupně doplňovat a pečlivě vybírat nové majitele, aby moje dosavadní práce neztratila smysl. Během posledních 3 let jsme dosáhli na titul zlata chovatelská stanice a získali spoustu krásných výstavních titulů a ocenění, které budou mou vzpomínkou, ze to smysl mělo. Během poslední doby mám ale nedostatek času, nemám čas na výstavy a další rozvoj své chs. Chci poděkovat všem za krásných 10 let podpory a tolerance a budu doufat ze se příjmení “z Dobré Vody” bude ještě nějakou dobu ukazovat v rodokmenech a ze se nějaké pěkné geny predaji dale do vybraných chovu.

 

 

1.1.2017 - VŠEM NAŠIM ODCHOVANCŮM A JEJICH MAJITELŮM CHCEME POPŘÁT KRÁSNÝ NOVÝ ROK 2017 A PŘDEVŠÍM HODNĚ ZDRAVÍ :)

 

V TOMTO ROCE NÁS ČEKÁ MENŠÍ REDUKCE CHOVU, TAKŽE SE UVOLNÍ DO NABÍDKY I NĚJAKÁ CHOVNÁ MORČÁTKA. 

V NABÍDCE MÁME JEŠTĚ NEKOLIK MORČÁTEK ZE ZIMNÍCH VRHŮ, BUDETE JE MOCI PŘÍPADNĚ VIDĚT NA PRVNÍ LETOŠNÍ VÝSTAVĚ WINTER DOUBLE CAVY SHOW V TOULCOVĚ DVOŘE 7.1.2016, ODKUD SI MŮŽETE NOVÉHO KAMARÁDA I ODVÉZT. 

 

7.6.2016 - V TOMTO OBDOBÍ U NÁS PROBÍHÁ JAKO KAŽDÝ ROK BABY BOOM, TAKŽE SNAD SE VŠICHNI ČEKATELÉ NA KONKRÉTNÍ MIMINKA BRZY DOČKAJÍ :) NA VÝSTAVY AKTUÁLNĚ JEZDÍME S DOROSTEM, OSTŘÍLENÍ VÝSTAVÁCI MAJÍ PAUZU A VĚNUJÍ SE CHOVU. 

 

14.4.2016 - OBDRŽELI JSME TITUL BRONZOVÁ CHOVATELSKÁ STANICE - ZA 5 MORČAT S TITULEM MORČE ŠAMPION, DĚKUJEME :) JIŽ SKORO MÁME STŘÍBRNOU CHOVATELSKOU STANICI A NAŠÍM CÍLEM JE TENTO ROK OCENĚNÍ ZLATÁ CHOVATELSKÁ STANICE. 

DOPLNĚNY INFORMACE Z VÝSTAV, PLÁNOVANÉ ODCHOVY. 

 

3.2.2016 - VĚTŠINĚ NAŠICH VÝSTAVNÍCH MORČÁTEK BYL OFICIÁLNĚ UDĚLEN TITUL (ŠAMPION A GRANDŠAMIPON ČR), MÁME VELKOU RADOST. ZÍSKALI JSME ZATÍM NEOFICIÁLNÍ OCENĚNÍ - "BRONZOVÁ CHOVATELSKÁ STANICE" 

 

9.1.2016 - DNES JSME SE ZÚČASTNILI 3rd WINTER CAVY DOUBLE SHOW V TOULCOVĚ DVOŘE. VÝSTAVA BYLA OPRAVDU MOC PĚKNÁ. ZÍSKALI JSME I NĚKTERÁ OCENĚNÍ - VÍCE V SEKCI VÝSTAVY.  

 

1.1.2016 - CHS Z DOBRÉ VODY PŘEJE VŠEM MILOVNÍKŮM MORČÁTEK ŠTASTNÝ VSTUP DO NOVÉHO ROKU 2016 A PŘEDEVŠÍM ZDRAVÍ!

 

 

 

 

23.12.2015 - VŠEM MAJITELŮM NAŠICH ODCHOVANCŮ, VŠEM CHOVATELŮM A MILOVNÍKŮM MORČÁTEK CHCEME ZA NAŠI CHS POPŘÁT SPOUSTU CHOVATELSKÝCH I OSOBNÍCH ÚSPĚCHŮ A PŘEDEVŠÍM ZDRAVÍ PRO VÁS I VAŠE MORČÁTKA DO DALŠÍCH LET. 

 

MIMINKA Z VRHU G POMALU ODJÍŽDÍ DO NOVÝCH DOMOVŮ. OMLOUVÁME SE VŠEM ČEKATELŮM NA VÝSTAVNÍ TRIKOLORY, RODÍ SE JICH OPRAVDU MÁLO A ZÁJEMCŮ JE PŘÍLIŠ. MYSLÍME NA VÁS, MUSÍME POČKAT NA DALŠÍ VRHY. TĚŠÍ NÁS VÁŠ ZÁJEM, I ZÁJEM ZAHRANIČNÍ, POKUSÍME SE JEJ BRZY SPLNIT.  

 

12.12.2015 - DNES JSME SE ZÚČASTNILI 3. HOLUBICKÉ VÝSTAVY, KDE SE NÁM K VELKÉMU PŘEKVAPENÍ PODAŘILO UKOŘISTIT VEŠKERÁ PRVNÍ MÍSTA V BEZSRSTÝCH KATEGORIÍCH

 

5.12.2015 - Porod Indiany nedopadl moc dobře - jedná se o její poslední vrh, ted si bude užívat zasloužený důchod. 3 miminka byla obrovská a po porodu zemřela, zůstala dvě - sameček v barvě červená s bílou a samička v barvě černo - bílá. 

 

2.12.2015 - Již netrpělivě očekáváme miminka ze spojení Indiana a Salvatore. Yannis odjel do nového domova do Písku, kde na něj čekala samička :)

 

8.11.2015 - VČERA JSME SE ZÚČASTNILI 4. VÝSTAVY UŠLECHTILÝCH MORČAT V TURKOVICÍCH, KDE JSME ZÍSKALI CELKEM 11 OCENĚNÍ. MORČÁTKA VYHRÁLA SPOUSTU PELÍŠKŮ, KRMENÍ, PODESTÝLKY, DOBROT :) - VÍCE V SEKCI VÝSTAVY

JIŽ SE POMALU BLÍŽÍ OČEKÁVÁNÝ POROD SAMIČKY PRADY

 

30.10.2015 - MÁME NOVÉ PLÁNOVANÉ ODCHOVY NA ZIMNÍ VRHY

V NABÍCE JE PŘIDÁN PĚKNÝ PÁR MLADÝCH DOROSTENCŮ TRIKOLORŮ, KTERÝ MŮŽE ODEJÍT SPOLEČNĚ. MAJÍ PĚKNÉ SYTÉ BARVY, A KAŽDÝ I PÁR ČEKATELSKÝCH KARTIČEK NA ŠAMPIONA ČR.

 

1.9.2015 - NAŠE LETNÍ ODCHOVY POMALU ODCHÁZEJÍ DO NOVÝCH DOMOVŮ. VŠEM MORČÁTKŮM PŘEJEME ŠTASTNÉ NOVÉ RODINY S PERFEKTNÍ PÉČÍ. TUTO NEDĚLI SE CHYSTÁME NA VÝSTAVU DO LOUN, JEDEME S 8 MORČÁTKY. 

 

10.8.2015 - AKTUALIZACE WEBOVÝCH STRÁNEK - NABÍDKA MORČÁTEK.

 

DNES SE NARODIL VRH E-5 - STŘÍBRNÝCH AGUTI, JSEM RÁD, ŽE JE ZASE PO LETECH MÁME :)

 

14.7.2015 - MIMINKA KRÁSNĚ ROSTOU A BRZY SE VYDAJÍ DO NOVÝCH DOMOVŮ. NĚKTERÁ POCESTUJÍ DO NĚMECKA A NA UKRAJINU. MÁME POSLEDNÍHO VOLNÉHO SAMEČKA A DVĚ GENOVÉ HOLČIČKY :)

 

7.7.2015 - NAŠE CHS PROŽÍVÁ VELKÝ BABY - BOOM :) JSME RÁDI, ŽE SE MIMINKŮM DAŘÍ A BRZY SE VYPRAVÍ DO NOVÝCH DOMOVŮ. 

 

13.6.2015 - DNES SE NARODILA MIMINKA ZE SPOJENÍ RACHEL Z DOBRÉ VODY A ENRICO KAMTES :)

KAŽDÝM DNEM OČEKÁVÁME DALŠÍ DVA VRHY ZE SPOJENÍ:

INDIANA CAVIA ORINOCOON A SALVATORE Z DOBRÉ VODY

OLLY Z DOBRÉ VODY A ENRICO KAMTES

HOLKY JSOU "NA PRASKNUTÍ", TAK SNAD VŠE PROBĚHNE V POŘÁDKU A BUDEME SE MOCI TĚŠIT Z DALŠÍCH PŘÍRŮSTKŮ.  

 

2.6.2015 - MÁME MIMINKA PO ANGLICKÉ CRESTEDCE MAJE ELGANS A SKINNYM SALVATORE Z DOBRÉ VODY - JE TO PĚKNÝ VRH 4 TRICOLORNÍCH MIMINEK. AČKOLIV BYLA MIMINKA V ZAČÁTKU ODMÍTNUTA ZE STRANY MATKY, TED UŽ SE VŠE SNAD UKLIDNILO A VZORNĚ O NĚ PEČUJE. 

 

16.5.2015 - ZÚČASTNILI JSME SE VÝSTAVY DLOUHOSTRÝCH A BEZSRSTÝCH MORČAT V HOLICÍCH, VÝSTAVA BYLA PĚKNÁ. ENRICO VYHRÁL DRUHÉ MÍSTO VE SKINNY BABY A CHERRY DOSTALA DALŠÍ KARTIČKU ČEKATELE NA ŠAMPIONA.

 

13.5.2015 - TAK BABY BOOM NEZAČAL ZROVNA ŠTASTNĚ, PRVNÍ DVA ODCHOVY TOHOTO ROKU:

WHITEE A ENRICO - MIMINKA BYLA NALEZENA MRTVÁ

ROZINKA A SALVATORE - 4 NEVYBALENÁ MIMINKA Z OBALŮ

NEJHORŠÍ NA TOM JE, ŽE SAMIČKY PŘED PORODEM HLÍDÁME I V NOCI  A PAK SE NAJDE MEZERA, KDY SE STANE TAKOVÉTO NEŠTĚSTÍ. HLAVNĚ, ŽE JSOU MAMINKY V POŘÁDKU A PEVNĚ DOUFÁME, ŽE NA TENTO ROK JIŽ MÁME SMŮLU VYBRANOU A ZAČNOU SE RODIT KRÁSNÁ ZDRAVÁ A HLAVNĚ ŽIVÁ MIMINKA!

 

11.5.2015 - JIŽ NETRPĚLIVĚ OČEKÁVÁME START BABY BOOMU :) 

BĚHEM VÍKENDU JSME SE ZÚČASTNILI MÁJOVÉ SEZIMOVOÚSTECKÉ DUO VÝSTAVY V JIŽNÍCH ČECHÁCH, KDE ENRICO KAMTES ZÍSKAL DALŠÍ DVĚ ČEKATELSKÉ KARTIČKY NA ŠAMPIONA A JEŠTĚ SE UMÍSTIL JAKO 2. NEJ SKINNY BABY :)

 

28.4.2015: AKTUALIZACE PLÁNOVANÝCH A BOHUŽEL I NEPLÁNOVANÝCH ODCHOVŮ. SAMEČEK ENRICO PŘEKONAL POMĚRNĚ SLOŽITOU DRÁHU, JAK SE DOSTAT K MLADŠÍM SAMIČKÁM A VŽDY SE NENÁPADNĚ VRÁTIL ZPÁTKY. NEPOCHOPIL JSEM, JAK SE TAM K NIM DOSTAL, AŽ MI TO JEDNOU VEČER UKÁZAL. SAMIČKY BYLY STEJNĚ URČENÉ PRO NĚJ. ALE CHTĚL JSEM JEŠTĚ JEDEN MĚSÍC POČKAT. SAMIČKY MAJÍ VÝBORNÉ VÁHY A JSOU ZDATNÉ, TAK BY VŠE MĚLO BÝT BEZ PROBLÉMŮ. ENRICO JE OD TÉ DOBY JIŽ ZA ZÁMEČKEM :)

 

VÝSTAVY - AKTUÁLNĚ SE CHYSTÁME 9.5. NA MÁJOVOU SEZIMOUSTECKOU DUO VÝSTAVU (Cherry a Enrico) A 16.5. NA VÝSTAVU DLOUHOSTSRÝCH A BEZSRSTÝCH MORČAT HOLICE (Salvatore, Riccio, Cherry, Enrico)

 

DOSTALI JSME NOVOU KRÁSNOU POSILU DO CHOVU OD CHS ISOBELL, TÍMTO DĚKUJI DANĚ A PANÍ EVĚ T. ZA SPOLUPRÁCI O ZÍSKÁNÍ ZPĚT STŘÍBRNÝCH AGUTI PO LETECH DO NAŠEHO CHOVU. MOC MI STŘÍBRŇÁCI CHYBĚLI, NAŠE STARÉ LINIE STŘÍBRNÝCH JSOU JIŽ DŮCHODCI. 

 

 

10.3.2015: DNES JSME BYLI NA REGISTRACI U PANÍ MGR. KROFTOVÉ, DĚKUJEME ZA JEJÍ ČAS VE VEČERNÍCH HODINÁCH :) TAK JE ZBYTEK MORČÁTEK REGISTROVÁN.

7.3.2015: 1. ŽIŽKOVSKÁ VÝSTAVA MORČAT - SPOUSTA KRÁSNÝCH MORČÁTEK. OD NÁS JELA CHERRY A INDIANA, CHERRY ZÍSKALA PRVNÍ ČEKATELSKOU KARTIČKU NA ŠAMPIONA ČR. 

 

2.2.2014: PŘIŠLO NÁM OFICIÁLNÍ OZNÁMENÍ - INDIANA CAVIA ORINOCOON - TITUL MORČE ŠAMPION ČR

INDIÁNCE MOC GRATULUJI, JSME NA NI PYŠNÍ :) TENTO ROK SE KONEČNĚ CHYSTÁME NA VÝSTAVY, TAK SNAD JÍ PÁR KAMARÁDEK BRZY DOŽENE :)

 

9.2.2014: 

PŘED NĚKOLIKA DNY JSEM SI UDĚLAL RADOST A KONEČNĚ JSEM SEHNAL NOVOU POSILU DO CHOVU TRICOLORŮ A TO Z CHS KAMTES, TÍMTO CHCI PODĚKOVAT PANÍ KAMILE D. ZA SVĚŘENÍ " ENRICA :) MÁME Z NĚHO VELKOU RADOST. ZATÍM BYDLÍ S VRSTENÍKEM SALVATOREM A MAJÍ SE RÁDI. CELÝ DEN VESELE SKÁČOU A VÁHA JIM JDE PĚKNĚ NAHORU. KAŽDÝ DEN JSOU OBA HEZČÍ A HEZČÍ :)

TĚŠÍME SE DO BUDOUCNA NA JEJICH ODCHOVY. 

 

 5.2.2014:

 

V SOUČASNOSTI MAJÍ VŠECHNY HOLKY OBDOBÍ ODPOČINKU PO LISTOPADOVÝCH VRZÍCH, TAKŽE NABÍRAJÍ KONDICI A ODPOČÍVAJÍ :) 

CHYSTÁME SE TAKÉ NA ŽIŽKOVSKOU VÝSTAVU, ALE JSME Z DŮVODU VELKÉHO POČTU PŘIHLÁŠENÝCH MORČÁTEK AŽ POD ČAROU, TAK UVIDÍME, ZDA - LI SE DOSTANEME NA OFICIÁLNÍ LISTINU :) 

GIORGIO Z DOBRÉ VODY SE PŘESTĚHOVAL DO CHS EX - INFERNO DO PLZNĚ, KDE SE POKUSÍ POMOCI S NOVÝM CHOVATELSKÝM CÍLEM. 

CELÝ CHOV BYL PREVENTIVNĚ ODČERVEN PŘÍPRAVKEM IMAVEROL, VYSADILI JSME PO DOHODĚ S VETERINÁŘEM PŮVODNÍ ODČERVOVACÍ TABLETY.

   

20.12.2014:

 

 

PŘEJEME VÁM KRÁSNÉ A POKLIDNÉ PROŽITÍ VÁNOC A DO NOVÉHO ROKU HODNĚ OSOBNÍCH I CHOVATELSKÝCH ÚSPĚCHŮ :)

 

 

 

12.12. 2014 - VÁNOČNÍ BABY BOOM U NÁS POKRAČUJE, NA VÝBĚR JE OPRAVDU SPOUSTA MIMINEK, NĚKTERÉ K ODBĚRU NA VÁNOCE, VĚTŠINA POTOM ZAČÁTKEM ROKU 2015

 

1.12. 2014 - AKTUÁLNĚ MÁME BABY BOOM :) A JEŠTĚ NÁS DALŠÍ ČEKÁ, NOVÝM MIMINKŮM PŘEJEME HODNĚ ZDRAVÍ A SKVĚLÉ NOVÉ DOMOVY :)

 

5.10. 2014 - ZNOVU JSME SE REGISTROVALI DO KLUBU CHOVATELŮ :)

 

22.9.2014 - Z důvodu velkého zájmu o naše odchovy jsem se rozhodl, že se opět vrátíme k CHS, máme opět zažádáno o obnovení CHS a zaplacený členský příspěvek, tak od dalších vrhů budou morčátka opět s PP :)

 

3.1.2014: Z důvodu malého počtu chovaných morčat jsme se stali již jen zájmovou CHS. Miminka mohou dostat výpis předků. 

Aktuálně máme dva odchovy tricolorních miminek, v nejbližší době zaktualizuji nabídku.

 

11.8.2012: Snižování stavu morčátek s těžkým srdcem pokračuje, ale jsem rád, že se dostala k novým majitelům, kteří se o ně starají dobře :) Chtěl bych popřát našim odchovancům hodně štětsí v nových domovech  a novým majitelům hodně radosti z nich :)

 

21.7.2012: AKTUALIZACE NABÍDKY MORČÁTEK, v současné době jsem nucen částečně redukovat chov, takže jsou k mání i někteří chovní jedinci, také chovné genové skinny různých barev.

 

1.7.2012: Aktuálně si naše morčátka užívají prázdniny v jižních Čechách. Máme spoustu malých skinníků a genových skinny, které budou již brzy k odběru, během víkendu zaktualizuji stránky.

 

17.4.2012: miminka z jarních odchovů se vydávají do nových domovů, tak vám naši odchovanci přejeme hlavně to, aby se Vám u nových majitelů líbilo :)

 

4.4.2012: aktualizace nabídky - miminka z jarních vrhů hledají nové domovy :) nabídka je poměrně velká, tak věřím, že se Vám drobečci zalíbí :)

 

26.2.2012: 24.2. se narodil očekáváný vrh Q-3, bohužel protže byla Chelsea prvorodička, porod byl náročný, ze 3 miminek zůstala jen tříbarevná holčička, která je prozatím slabounká, držíme palce!

 

23.2.2012: Novinek v naší CHS je spousta, máme 3 odchovy a ještě 3 odchovy jsou na cestě, samičky všechno zvládly v pořádku a to je pro nás hlavní :)

 

27.12.2011: CHS z Dobré Vody přeje všem chovatelským stanicím mnoho chovatelských úspěchů v nastávajícím roce, spoustu zdravých odchovů a radosti z vašich chovanců :)

 

12.10.2011: Dnes odjela chovná skinny samička Gilli do nového domova v Ústí nad Labem, kde se bude mít určitě dobře, cestou byl vybrán i vhodný ženich, tak se těšíme na miminka v této CHS :)

 

7.10.2011: Po dlouhé době vkládám info :) Naše CHS se výrazně zmenšila v počtech chovanců, ale stále fungujeme :) Naším aktuálním cílem je zaměřit se na odchov kvalitních tricolorů. Všechna morčátka se mají dobře a jsou zdravá. Čeká nás jeden Vánoční vrh a to ze spojení Querga a Dave, na miminka se již moc těšíme. Do nabídky byla přidána morčatárna a pár použitých klecí pro chov.

 

18.7.2011: Dne 14.7. došlo ke změně sídla CHS z jížních Čech do Prahy 9, samozřejmě je možno morčátka dovézt i do ČB :)

 

15.7.2011: Narozen vrh M :)

 

4.7.2011: Dne 21.6. se narodil vrh ze spojení Ornella Skinny Velvet a Rio z Dobré Vody, ve vrhu bylo celkem 8 miminek, která se držela pár dní, bohužel i s mojí pomocí se jich podařilo zachránit 6 a mají se čile k světu.

Ještě doplním smutnou zprávu, dne 30.6. nás navždy opustila naše skinny babička a první narozená skinnička u nás Cherrynka z Dobré Vody, byla to výborná matka a velice miloučká samička, moc nám chybí :(

 

16.6.2011: 13.6. se narodil vrh K - 3 ze spojení Harvey od Kazbundy a Gilli z Dobré Vody :)  

 

 

12.6.2011: Dnes odjeli dva krásní skinny kluci Icario a Charming společně do nového domova v Praze :)

 

11.6.2011: Dnes odjel genový sameček Igráček a samička Iris do nového domova do Plzně, kde bude mít Igráček roli mazlíčka a Iris se stane do budoucna chovnou samičkou v nově vznikající CHS. 

 

16.5.2011: Dnes se narodil vrh J - 3 ze spojení Cherry z Dobré Vody a Jack Modrá Orchidea, jsou to dvě skinny holčičky, momentálně jsem dost zaneprázdněný, tak bližší info a foto bude v průběhu příštího týdne. Toto byl poslední Cherrynky vrh a nyní si bude užívat zaslouženého důchodu :)

 

 

13.5.2011: V úterý 10.5. se narodil vrh ze spojení Rio z Dobré Vody a Ribanna Magpie Unicorn :) 

 

7.5.2011: Momentálně prochází naše CHS velkou redukcí chovu z důvodu stěhování, tak jsme se museli bohužel rozloučit se spoustou morčátek, ale jsou umístěna tam, kde víme, že se budou mít opravdu moc dobře a ve většině případech našla morčátka nový domov u spřátelených CHS :)

 

Každým dnem očekáváme vrh ze spojení Cherry z Dobré Vody + Jack Modrá Orchidea a druhý: Ribanna Magpie Unicorn + Rio z Dobré Vody, holky jsou na prasknutí, tak doufáme, že vše dobře dopadne a budeme se těšit z nových miminek :)  

 

 

 

29.4.2011: V úterý 26.4. se narodil krásný vrh ze spojení Fee-Bee z Dobré Vody a Jack Modrá Orchidea, jsme rádi, že vše proběhlo v pořádku a Fee-Bee se vzorně stará o svá miminka :)

 

 

16.4.2011: Každým dnem očekáváme miminka ze spojení Querga z Dobré Vody a Harvy od Kazbudny, a ze spojení FeeBee z Dobré Vody a Jack Modrá Orchidea, na miminka se moc těšíme, v případě FeeBee je to opakované spojení, tak doufáme, že dopadne stejně tak doobře jako poprvé :)

 

 

 

26.3.2011: Dnes se s námi rozloučily dvě genové skinny holky: Gábina Magpie Unicorn a její dcera Black Berry z Dobré Vody, odjely do nového domova do Větřní do CHs Champ, kde se budou mít určitě skvěle :) 

 

 

24.3.2011: V úterý 22.3.2011 se narodilo 5 genových skinníků Negrezze a Derekovi. Jsou to 4 kluci, většinou v barvě černá s bílou, všichni nesou čoko vlohu :) a jako překvapení jsme se konečně dočkali genové skinničky v barvě čoko - bílá, která zůstane doma, máme z miminek radost a doufejme, že Negrezzka paterčata všechna zvládne :)

 

15.3.2011: Včera ne narodil vrh Pollynce a Indigovi, Polly přivedla na svět 3 krásné genové skinníky, bližší info a foto brzy dodám :)

 

12.3.2011: Tak snad již pozitivní zpráva, Mája se o dvě miminka začala starat a vypadá to, že jsou z nehoršího venku, jsou to dvě krásné skinny holčičky, tak doufejme, že budou prospívat a vše bude bez problémů :)

 

11.3.2011: Dnes odjel do nového domova krásný geňáček Albus z Dobré Vody, kde bude plnit roli mazlíčka :) Věřím, že se bude mít velice dobře :)

 

11.3.2011: Tak bohužel doprovází naší CHS smůla v odchovech, ve středu 9.3. se narodil vrh D-3 ze spojení Bára Skinny Elegans a Rio z Dobré Vody, Bára odmítla péči o miminka a všicha miminka bohužel zemřela, všechna miminka byla skinníci. Dnes se po stejném samci narodil vrh E-3 Maje Skinny Elegans, kde se narodila též 4 skinny miminka, Maja také domítla péči, od dvě miminka jsme přišli a po ručním dokrmováním to snad už vypadá, že se o ně Maja strá, tak držíme dvoum drobečkům palce.

 

5.3.2011: Již velice brzy očekáváme první odchovy po samečkovi Rio z Dobré Vody, na které se velice těšíme. Miminka z předchozích odchovů krásně rostou a prospívají a některá již brzy odjedou do nových domovů :)

 

25.2.2011: Včera se narodila Ornellce dvě miminka, kluk a holka, další třetí miminko bohužel nepřežilo, ale jsem rád, že ostatní dvě jsou silná a maminka je v super kondici :)

 

20.2.2011: Každým dnem očekáváme vrh po Ornellce Skinny Velvet a Jackovi Modrá Orchidea, na který se moc těšíme.

 

12.2.2011: Tak dnes opravdu smutná zpráva, navždy nás opustila naše oblíbená samička Belvederia z Dobré Vody, přitom po nezdařeném odchovu se začala pomalu srovnávat a měl jsem radost, že vypadá čím dál lépe. Bude nám moc chybět :(

 

10.2.2011: Dnes ráno porodila Gábina Magpie Unicorn 2 genové skinny miminka. Je to černá holčička a černobílý chlapeček :)

 

5.2.2011: Novinek je opravdu spousta :)

1) Vrátili se nám černí kluci z Prahy, kde byli na připuštění v CHS Skinny Velvet, tímto paní Mgr. Tiefenbockové mockrát děkuji za vyřešení momentální situace, snad kluci neudělali ostudu a v CHS Skinny Velvet se narodí krásná miminka :)

 

2) Z důvodu astmatu v rodině se k nám vrátila samička VERONA Z DOBRÉ VODY a samec LEE Z DOBRÉ VODY, pamatuji si je jako miminka a najednou se k nám vrátí jako dospělí :) Jsou to oba dva opravdu pěkná morčátka.

 

3) Po dlouhém čekání se nám narodil vrh A-3, který začal štastně naši třetí abecedu odchovů. Černá skinnička Kelly přivedla na svět dva krásné genáčky v barvě černá - červeno - bílá. Po předchozí smůle ve dvou posledních odchovech se k nám vrátila pozitivní atmosféra a máme radost z obou kluků :)

 

4) Každým dnem čekáme odchov po Gábince Magpie Unicorn, foto ze dneška:

 

25.1.2011: Koncem týdne očekáváme dva vrhy ze spojení Kelly z Dobré Vody + Derek Luckypets a druhý ze spojení Gábina Magpie Unicorn + Orfeus ze Dvora, holkám držíme palce a doufáme že do vstupu do třetí abecedy odchovů vstoupíme štastně :)

 

 

23.1.2011: poslední dva vrhy máme opravdu velkou smůlu. Bohužel ani odchov Z-2, který uzavřel naši druhou abecedu odchovů neskončil štastně. Na miminka po tomto spojení jsme se opravdu moc těšili. Belvederia měla první miminko opravdu obrovské a i s mojí pomocí trvalo dlouho než se ho podařilo dostat ven, další 4 miminka už to bohužel nezvládla. Po chvíli to vzdalo i to největší. Je to opravdu velká škoda a jsme z toho opravud smutní :( Každého chovatele zamrzí, když samičky mají velice dobrou péči, jsou v super kondici, chodí se každou chvíli kontrolovat a pak to skončí takhle.

 

20.1.2011: Každým dnem čekáme miminka po Derekovi Luckypets a Belvederii z Dobré Vody, Belvederijka mě každým svým odchovem mile překvapí, tak doufám, že vše bude bez problémů :)

 

20.1.2011: Dnes jsem se rozloučil s mým oblíbencem Derekem Luckypets a předal jsem ho do CHS z Kouzelné pohádky v Praze. Bude mi chybět, ale můžu se na něj přijet podívat a hlavně u nás zůstane v genech, čekáme po něm 3 odchovy :)

 

16.1.2011: Už se nám blíží očekávaný odchov po Belvederii a Derekovi, moc se těšíme :)

 

16.1.2011: Smutná zpráva - bohužel nevyšel vrh Y-2 po Renatce z Galaxie morčat a Jackovi Modrá Orchidea. Narodila se 4 miminka, 3 v barvě bílá červenooká a jedna samička v barvě himalaja, typově to byla hezká morčátka. 3 zemřela hned po porodu a poslední holčička byla hodně slabounká, tak už se jí bohužel nepodařilo zachránit.

 

 

 

7.1.2011: Dnes se s námi rozloučila chovná samička Pinkey z Dobré Vody a chovný samec Orfeus ze Dvora. Nabídli jsme je z důvodu nutné redukce chovných morčátek. Je nám po nich smutno, ale odjeli do nového domova do Plzně, kde se budou mít určitě dobře. Orfeus hned po příjezdu dostal k sobě samičku, tak držíme palce ať se v Plzni morčátkům daří :)

 

Pinkey z Dobré Vody         Orfeus ze Dvora

 

6.1.2011: Renatce už padá bříško, tak možná dnes už budou miminka, moc se na ně těšíme :)

 

28.12.2010: Již brzy se narodí očekáváný vrh po Renatce z Galaxie morčat a Jackovi Modrá orchidea :)

 

19.12.2010: Dnes odjela do nového domova za naším odchovancem tricolorem Guccim samička STAR Z DOBRÉ VODY, už jsme si na ní zvykli, tak je nám po ní trochu smutno, ale naštěstí zůstala v jižních Čechách :)

 

9.12.2010: Dnes se s námi rozloučila černá skinny samička z neplánovaného vrhu X. Odjela do nového domova do Plzně, kde mude mít roli mazlíčka, dostala jméno Barunka (možná Bramburka) :) Věřím, že se v novém domově bude mít moc dobře :)

 

5.12.2010: Dnes odjeli na návštěvu do Prahy do CHS SKINNY VELVET dva naši chovní samci - Fabio a Harvey, kde na každého čekaly černé krásné skinny slečny. Myslím si, že kluci jsou nadšení a já moc děkuji paní Mgr. Evě Tiefenbockové za poskytnutí pomocné ruky. Jen doufám, že nám kluci neudělají ostudu a že třeba i přinesou další novou krev do kvalitního chovu Skinny Velvet :)

 

 

4.12.2010: Z důvodu nutné redukce chovných morčátek jsem nucen zařadit do nabídky i chovné jeidnce, další stále s těžkým srdcem promýšlím, ale bohužel ještě pár se v nabídce objeví :(

 

28.11.2010: Dnes se s námi rozloučila skinny samička Ushera v barvě černá s červenou, odjela do Prahy, kde se stane budoucí chovnou samičkou :)

 

17.11.2010: Dnes jsme byli na návštěvě v CHS Skinny Velvet, kam jsme vezli dva skinníčky z našich odchovů a to skinničku UNIVERSE a drátěňáčka VAMOS, doufáme, že nám neudělají ostudu :) Samozřejmě jsme neodjeli s prázdnou, ale odvezli jsme si překrásného trikolorka DAVE SKINNY VELVET, jsme z něho nadšení :) Ikdyž ho paní Tiefenbocková dávala pryč s opravdu těžkým srdcem, zůstali jí doma ještě jeho tři nádherní sourozenci a dostala slíbeno, že se u nás bude mít dobře a že ho čeká velký harém :) Již teď se nemůžeme dočkat budoucích miminek a jeho působení jako zlepšovatele chovu :) Ještě jednou paní Tiefenbockové moc děkuji a těším se na další spolupráci :)

 

17.11.2010: Dnes odjel do nového domova černý skinny sameček TRAVIS, kde bude mít roli mazlíčka :) Dále se s námi rozloučili tři genoví skinny kluci a to VELVETO a kluci z vrhu X, ti odjeli do Mariánských Lázní.

 

14.11.2010: Každým dnem čekáme miminka od Pinkey z Dobré Vody a Harwyho od Kazbundy, bude to první vrh Harwyho u nás tak jsme zvědaví a moc se na miminka těšíme :)

 

12.11.2010: Dnes odjela do nového domova v Čeckých Budějovicích genová skinny Rozárka a s ní genový skinník Travis :)

 

25.10.2010: V průběhu posledních 14 dní se odjela do nového domova samička Samantha (zůstala v Českých Budějovicích) a sameček Ryan, který odjel k nové rodině do Prahy  :)

 

 

12.10.2010: Minulý týden se s námi rozloučila samička Rosie :)

 

                  Máme nové dva neplánované vrhy.

 

 

 

 

2.10.2010: Dnes odjel Olenadro do Větřní do CHS Lovely :)

 

 

 

1.10.2010: Dnes se narodil vrh S2 ze spojení Gilli z Dobré Vody a Orfeus ze Dvora, jsou to 3 holčičky a nečekaně se ze spojení dvou černých skinny vyskytla bílá červenooká holčička :)

 

 

 

20.9.2010: Dnes odjel do nového domova chovný samec Olympus Skinny Elegans, který už momentálně je společníkem samiček :)

 

 

 

 

15.9.2010: Dnes se narodil neplánovaný vrh od Báry a Olympuse Skinny Elegans, je to pět miminek, foto a info brzo dodám :)

 

11.9.2010: Máme nový vrh S2 - od Quergi z Dobré Vody a Jacka Modrá Orchidea. Jsou to dvě holčičky. Až vyřeším problém s aktualizací webovek, přidám foto a info :)

10.9.2010: Dnes se s námi rozloučila Orinka, odjela do Olomouce do CHS Mateo Clementine.

8.9.2010: Máme nový vrh R2 - od FeeBee z Dobré Vody a Jacka Modrá Orchidea. Jsou to dva kluci a jedna holčička.

4.9.2010: Minulý týden se s námi rozloučil Quondo - odjel do Kroměříže, Padmé - do CHS z Troje, Poggy - do CHS Magpie Unicorn.

27.8.2010: Aktualizace fotek nabídky. Také se s námi dnes rozloučil Kelvin, bude mít roli mazlíčka v Praze :)

25.8.2010: Do nabídky přidán černý chovný skinny samec - Olympus Skinny Elegans.

23.8.2010: Dne 30.8. pojedu trasu České Budějovice - Písek - Praha a 3.9. stejnou cestou zpět, pokud má někdo zájem dopravit morčátko kontaktujte mě.

13.8.2010: Aktualizace fotek nabízených miminek.  

11.8.2010: Pinkey si dává s porodem na čas, musí to být už brzo, má pokleslé pánevní vazy, miminka obtiskávají tlapičky na břicho, už se moc těšíme.

6.8.2010: Dnes se s námi rozloučil Kao a také Negritka, odjeli spolu do Větřní - Českého Krumlova do CHS LOVELY.

3.8.2010: Včera se s námi rozloučila Nabbia a Ouzo, odjeli společně do nového domova v Protivíně :)

31.7.2010:  Aktualizace nabídky miminek.

27.7.2010: Dnes se narodilo Cherrynce 7 miminek, bohužel 4 miminka dlouhý porod nepřežila. Máme radost alespon z těch tří zbylých :)

27.7.2010: Každým dnem až chvílí čekáme miminka od naší Cherry a v těsném závěsu od Pinkey, na miminka se už moc těšíme. Cherry se neustále zvětšuje do gigantických rozměrů, tak doufám, že už to brzo přijde :) Cherry už se chudák nemůže dočkat, tak permanentně krade miminka své spolubydlící Belvederii, o které se stará tak intenzivně, že je zuby nehty brání i před jejich vlastní matkou, vždycky je nechá jen napít a pak si je zas přivlastní :)

23.7.2010: Dnes jsem si přivezl z Prahy novou posilu do chovu, jmenuje se Harvey od Kazbundy, má 3 kartičky čekatele na šampiona, má naprosto krásně tmavou černou barvu a jsem strašně štastný, že ho tu mám.

22.7.2010: Belvederia dnes přivedla na svět 3 krásné holčičky (po Jack Modrá Orchidea), všechny holky jsou v kombinaci stříbrná aguti a bílá, info a foto dodám brzo.

17.7.2010: aktualizace nabídky morčátek a přidány aktuální fotky :)

17.7.2010: během pár dní očekáváme miminka od Cherry z Dobré Vody a Belvederie z Dobré Vody (otec obou plánovaných odchovů je Jack Modrá Orchidea. U Cherry jde o opakované spojení, tak doufáme že se miminka povedou :)

17.7.2010: morčátka si užívají slunečních dnů a chodí do venkovního výběhu :)
 

Obrazek



6.7.2010: Dnes se narodila miminka Renatce z Galaxie Morčat, porod proběhl v pořádku, ale miminek je 5, tak doufáme, že to všichni zvládnou :)

4.7.2010: Mája Skinny Elegans dnes porodila 4 krásná miminka. Dva chlupáčky a dva skinníky, více info dodám později.

20.6.2010: Každým dnem očekáváme miminka od Mája Skinny Elegans a Renata z Galaxie morčat :)

 
20.6.2010: Aktualizace nabídky morčátek :)
 
12.6.2010: Dnes v 15.30 porodila Ilonka Skinny Elegans 3 krásná silná miminka, genovou skinny holčičku, genového skinny chlapečka a skinny chlapečka, máme z nich velkou radost :)

11.6. 2010: Každým dnem až chvílí čekáme miminka od Ilonky Skinny Elegans (po Jack Modrá Orchidea).

11.6. 2010: Do nabídky přidáni genoví kluci :)

5.6. 2010: Ve 23.30 přivedla na svět Bělinka dva geňáčky v barvě aguti zlatá :)

5.6. 2010: Aktualizace nabídky miminek :)

5.6. 2010: Dnes jsme byli na registraci u paní Švarcové a registrační číslo bylo uděleno Fabiovi i Gilli. Jsem rád, že se líbili :)

4.6. 2010: Dnes nám udělala Bára Skinny Elegans obrovskou radost, když přivedla na svět 4 krásná skinny miminka, jsou to všechno černoušci :) Porod byl bezproblémový a maminka se pečlivě stará :)

29.5. 2010: Již brzy čekáme nové přírůstky od Báry Skinny Elegans a Bělinky z Dobré Vody, holky už jsou dvojnásobné :)

17.5.2010: Začátkem června čekáme nové odchovy :) Na miminka se již moc těšíme :)

5.5.2010: Dnes se narodila miminka ze spojení Orfeus Ze Dvora Quinella Sweet Skinny Pig. Více info a fotky dodám v pátek.

1.5.2010: Každým dnem již čekáme miminka ze spojení Orfeus Ze Dvora Quinella Sweet Skinny Pig. Quinellku miminka kopou, tak už se jich nemůžeme dočkat :)

1.5.2010: Už se nemohu dočkat našeho nového přírůstku. Je to černá skinny samička Ornella Skinny Velvet, pro kterou si jedu v úterý :) Ornella má Maďarské předky a věřím, že časem zkvalitní náš chov. Děkuji Mgr. Evě Tiefenbockové za splnění slibu a umožnění získat tuto samičku z jejího chovu :)

Obrazek